online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Raspisan javni poziv za izradu skulpture Mirzi Delibašiću

Općina Centar Sarajevo raspisala je međunarodni javni poziv za izradu idejnog skulptorsko-umjetničkog rješenja za izgradnju spomenika velikanu bosanskohercegovačke košarke Mirzi Delibašiću koji će biti postavljen na platou Skenderija. 

Poziv je upućen svim bosanskohercegovčkim i međunarodnim umjetnicima, arhitektama i dizajnerima da prijave idejno rješenje za trajnu skulpturu na otvorenom, spomenik, slaveći život i karijeru Mirze Delibašića, saopćio je Odsjek za informisanje Općine Centar Sarajevo.

Ukupan budžet za troškove autorskog djela, uključujući naknadu za umjetnike, dizajn, materijale, izvedbu, isporuku, dozvole, poreze na autorsko djelo i instalaciju iznosi 44.000 maraka. Skulptura će biti postavljena na lokaciji platoa KSC Skenderija.

Nakon razmatranja prijava, izborna komisija će odabrati jednog umjetnika ili tim umjetnika za izradu i postavljanje trajne skulpture 2021. Nagrada konkursa za prvoizabrano rješenje je dodjela ugovora o pružanju usluga za izvedbu. Odabrani rad će izborna komisija preporučiti na konačno odobrenje, izradu (ako još nije izrađena) i postavljanje na platou KSC Skenderija.

Rok za prijavu na javni poziv je 8. august.

Upustva i pravila za podnošenje prijava te tenderska dokumentacija sa prilozima dostupni su na linku: VIDEO,  saopćio je  Odsjek za informisanje Općine Centar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia