online slots game malaysia
Sarajevo

Ramazanski konvoj Pomozi.ba krenuo iz Sarajeva u bh. gradove

Udruženje Pomozi.ba u sklopu akcije “Ramazan 2023”, osigurat će prehrambene pakete i iftare ljudima koji žive u teškim uslovima i na rubu siromaštva i ove godine.

Ramazanski konvoj jutros je sa 11 vozila krenuo je iz Sarajeva prema desetinama bh. gradova. Ove godine u planu je podjela 5.000 paketa na području Bosne i Hercegovine, a pored direktne, radit će se i podjela putem raznih partnerskih organizacija socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

Vrijednost paketa je između 120 KM i 150 KM. Pored BiH, hrana će biti upućena i za socijalno ugrožene u Crnoj Gori, a distribucija pomoći radit će se i za ugrožene od zemljotresa u Siriji i Turskoj.

Kada su u pitanju iftari, ove godine su u fokusu postači u Siriji gdje nam je u planu osigurati 45.000 iftara, odnosno 1.500 iftara dnevno.

Cijena iftara je 10 KM, s tim da se za taj iznos mogu osigurati tri iftara, pa tako za jednu šestočlanu porodicu potrebno je izdvojiti 20 KM kako bi im bili osigurani pristojni iftari.

Kada su u pitanju iftari u BiH, u fokusu će biti postači-korisnici projekta “Obrok za sve”, a iz Pomozi.ba poručuju da će se kao i prethodnih godina potruditi da im uljepšaju ramazan i post kvalitetnim i bogatim iftarima, koje će im svakog dana donositi na kućnu adresu.

Kako je ramazan mjesec milosti i međusobnog pomaganja, bitno je naglasiti da pakete dijele svim građanima u potrebi, bez obzira na vjeru, naciju, porijeklo, etničku i drugu pripadnost, navodi se u Saopćenju iz Pomozi.ba.

Pored poziva na telefonski broj 17014 (dostupnog svim operaterima u BiH) kojim se doniraju 2 KM, za novčane donacije tu su opcije doniranja putem web stranice www.pomoziba.org, PayPal sistema, te uplate na domaće i inostrane račune. Ukoliko želite donirati iftar, u svrhu uplate upisujete ‘Iftar 2023’, a za generalne donacije za ovu kampanju u svrhu uplate upišite ‘Ramazanska akcija 2023’. Pored poziva na humanitarni broj 17014 i novčanih donacija, pomoći se može i donacijom prehrambenih proizvoda na adresu Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, Sarajevo”. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia