online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Raguž: Izmjene Izbornog zakona su kozmetika, Hrvatima treba više

Zaključci usvojeni na izvanrednom zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora u subotu recikliranje su prethodnih zaključaka i poruka – kazao je u ponedjeljak u Mostaru Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke (HRS).

Dodao je kako su “izmjene Izbornog zakona samo kozmetika te da Hrvatima u BiH treba puno više”.

Također je mišljenja da u ovom trenutku ne treba donositi zaključke nego odluke.

– Okvirni Sporazum za Federaciju potpisan 1. ožujka 1994. godine u Washingtonu jasno je definirao da će Bošnjaci i Hrvati kao konstitutivni narodi, zajedno s ostalim građanima, urediti unutarnju strukturu područja s većinskim bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom u Republici Bosni i Hercegovini u Federaciji BiH, koji će se sastojati od federalnih jedinica s jednakim pravima i odgovornostima – podsjetio je Raguž.

Smatra kako je nametanjem međunarodne zajednice narušen dogovoreni unutarnji ustroj u duhu navedenog Sporazuma te da, prije razgovora o izmjenama Izbornog zakona, “treba razgovarati o ustavnim reformama i administrativnom preustroju BiH”.

Uz to, navodi kako je traženje kompromisa u situaciji “kada smo na podu i kada nas gazi, podređivanje okolnostima u kojima se Federacija želi učiniti bošnjačkim entitetom”.

– Bosna i Hercegovina je ogroman birokratski aparat koji će eutanazirati sam sebe. Imamo deset županija, premijera, vlada, zavoda… S našim prijedlogom administrativnog preuređenja godišnja ušteda na razini Federacije bila bi oko pola milijarde maraka – ocijenio je predsjednik HRS-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia