online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Radovi na zamjeni vodovodnih cijevi u ulici Franjevačka

Ovo je jedna od 20 ulica obuhvaćenih projektom KJKP “Vodovod i kanalizacija” i Vlade Kantona Sarajevo, finansiranog sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Do sada je završena rekonstrukcija cjevovoda u ulici Alajbegovića i Isevića sokak, u kojima je, po završetku radova, urađen i novi sloj asfalta, a u toku su radovi i u ulicama Karpuzova, Čadordžina, Adžemovića i Sedrenik. Ove rekonstrukcije predstavljaju jedno od većih ulaganja u vodovodnu mrežu u Starom Gradu posljednjih godina.  Načelnik Irfan Čengić naglasio je kako se projekat realizuje kako bi smanjili gubitke vode zbog kojih smo prije više od pet godina imali ogromne redukcije.  

Pored nabrojanih ulica, u narednom periodu obavljat će se radovi na vodosistemu u ulicama Ćemerlina, Hrgića, Toromanova, Kečina, Safvet bega Bašagića, Mula Mustafe Bašeskije (dionica trase koja se odnosi na trotoare na dijelu koji pripada Općini Stari Grad), Potok, Prijepoljčeva i Ulomljenica, Potoklinica, Edhema Mulabdića, Josipa Štadlera i Telali.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia