online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Put pacijenta u KS još pod velom tajne

: Otkako je stupio na snagu novi put pacijenta, u Općoj bolnici drastično je povećan priliv građana, poručuju. To se naročito odrazilo uspostavljanjem Urgentnog centra u kojem je do sada primljeno više od 1.800 pacijenata. Na to su, kaže doktor Hasan Tanović upozoravali i ranije, no sluha kod donosioca tog dokumenta nije bilo.

Iako je prije nekoliko sedmica na snagu stupio novi put pacijenta u Kantonu Sarajevo, taj dokument od strane ministarstva zdravstva u Kantonu Sarajevo još uvijek nije objavljen u javnosti. Ipak, prema informacijama iz Opće bolnice „prim.dr. Abdulah Nakaš“ ali i Domova zdravlja, upravo će ove dvije zdravstvene ustanove preuzeti gotovo 80% posla.

Iz Opće bolnice ističu da je dokument nejasan, loš i urađen bez adekvatne analize kapaciteta ali i mogućnosti zdravstvenih ustanova.

A prema tom dokumentu, prva adresa građana u Kantonu Sarajevo su Domovi zdravlja, odnosno timovi porodične medicine, kao primarni nivo zdravstvene zaštite ističe direktor te ustanove ali i jedan od članova komisije koji su učestvovali u izradi dokumenta. On bi dodaje, trebao spriječiti lutanja pacijenata iz jedne zdravstvene ustanove u drugu, što se ranije i dešavalo. Ukoliko se problem ne može riješiti na primarnom, prebacuje se na sekundarni nivo tj. Opću bolnicu ili ovisno o procjeni tercijarni što bi u ovom slučaju trebao biti KCUS.

Nedim Selimbegović, TVSA

Pogledajte kompletnu priču

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia