online slots game malaysia
Sarajevo

Pušteno u pogon novo specijalizirano vozilo za pražnjenje zvonastih kontejnera

U novootovrenom Reciklažnom dvorištu u ulici Paromlinska u Novom Sarajevo jutros je upriličena primopredaja i puštanje u pogon novog specijalizovanog vozila koje je namijenjeno za pražnjenje zvonastih kontejnera, a čija je nabavka sufinansirana od strane Općine Novo Sarajevo.

Zbog nedovoljnog broja specijalizirane mehanizacije za odvoz otpada iz zvonastih i podzemnih kontejnera, te činjenice da je do sada samo jedno vozilo bilo u funkciji za cijeli Kanton Sarajevo, kontejneri se nisu mogli redovno prazniti. U cilju prevazilaženja ovog problema, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović inicirao je nabavku jednog specijalnog vozila za pražnjenje pomenutih kontejnera, te je danas vozilo i pušteno u rad.

Tom prilikom, načelnik Tanović podsjetio je da je otvaranje Reciklažnog dvorišta na ovom lokalitetu projekat koji je podržala Općina i Općinsko vijeće, a koji je zahvaljujući KJKP RAD u rekordnom roku i realiziran.

Povod okupljanja u novosarajevskom Reciklažnom dvorištu je puštanje u pogon novog vozila za prikupljanje otpada iz zvonastih kontejnera koje je nabavljeno na inicijativu Općine Novo Sarajevo, a kako bi se unaprijedila komunalna higijena na području naše lokalne zajednice, ali i Kantona Sarajevo. Vozilo je nabavljeno nešto ranije, ali su se čekale procedure oko registracije kako bi mogao biti pušten u rad jer samo na području Novog Sarajeva postoji 120 zvonastih kontejnera koji nisu do sada blagovremeno pražnjeni. Pored ovih projekata, mi nastavljamo uspješnu saradnju sa KJKP RAD I realizacijom projekta odvoza otpada u padinskim dijelovima općine. S tim u vezi, krenuli smo sa dijeljenjem individualnih kanti za otpad u naseljima Hrasno brdo i Kovačići, istakao je načelnik Tanović, te dodao da je u Budžetu Općine za 2023. godinu planirana nabavka još jednog manjeg specijaliziranog vozila za prikupljanje otpada u padinskim naseljima gdje se nalazi veći broj manjih ulica u koje postojeća velika vozila ne mogu ući.

Ukupna vrijednost nabavke ovog vozila je 380.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo sufinansirala nabavku vozila sa 200.000 KM, a preostali dio sredstava obezbijedio je KJKP “RAD”.

Portparol KJKP RAD Mirza Ramićpodsjetio je građane o značaju segmenta pražnjenja i odvoza otpada, te projekta Reciklažnog dvorišta iskoristivši prilika da pozove sve stanovnike na korištenje Reciklažnog dvorišta i pravilnog odlaganje otpada.

Svi zainteresirani građani besplatno mogu koristiti Reciklažno dvorište tokom cijele godine od 08:00 do 20:00 sati od ponedjeljka do nedjelje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia