online slots game malaysia
SvijetVijesti

Prva debata između Trumpa i Bidena

Američki predsjednički kandidati Donald Trump i Joe Biden imati će tri debate u narednim sedmicama. Prva debata počinje sutra.

Pandemija koronavirusa drastično je promijenila način na koji se ove godine vode republikanska i demokratska predsjednička kampanja, što znači da su debate poprimile još veći značaj nego prethodnih godina, javio je britanski Telegraph.

Tri televizijske rasprave vjerojatno će biti jedine kada će se dva predsjednička kandidata pojaviti jedan pred drugim prije američkog izbornog dana 3. novembra, a očekuje se da će susreti proizvesti neke od glavnih političkih trenutaka ove sezone kampanje.

Također je zakazana jedna debata za potpredsjedničke kandidate dviju stranaka, Mikea Pencea i Kamalu Harris, koja će biti održana 7. oktobra.

Prva predsjednička debata između Trumpea i Bidena zakazana je za 29. septembar, s početkom u 21:00 po lokalnom vremenu.

Održat će se na Case Western Reserve University u Clevelandu u državi Ohio, a moderirat će je Chris Wallace, voditelj Fox Newsa.

Debata će trajati 90 minuta i neće biti prekidana marketinškim pauzama. Debata će biti podijeljena na 15-minutne segmente koji se fokusiraju na šest različitih tema koje je izabrao Wallace i najavio ih je najmanje sedmicu dana prije debate.

Druga debata između dva predsjednička kandidata bit će održana u Centru za scenske umjetnosti Adrienne Arsht u Miamiju 15. oktobra u 21:00 sat po lokalnom vremenu i također će trajati 90 minuta, a stanovnici Miamija bit će u mogućnosti da postavljaju pitanja kandidatima.

Kandidati će dobiti po dvije minute da odgovore na svako pitanje. Članovi publike pozvani da postavljaju pitanja bit će glasači koji se još uvijek nisu odlučili za koga će glasati, a koje je odabrala kompanija za istraživanje tržišta Gallup.

Završna predsjednička debata održat će se na Univerzitetu Belmont u Nashvilleu, u državi Tennessee, 22. oktobra u 21:00 sat po lokalnom vremenu.

I ova debata trajat će 90 minuta, a moderirat će je dopisnica NBC Newsa Kristen Welker.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia