online slots game malaysia
BiznisVijesti

Prosječna neto plata u BiH 961 KM

Prosječna mjesečna neto plata po zaposlenom u pravnim osobama u Bosni i Hercegovini za februar 2021. godine iznosila je 961 konvertibilnih maraka (KM).

Prema podacima državne Agencije za statistiku, prosječna mjesečna plata je za 2,7 posto niža u odnosu na decembar 2020. godine.

U odnosu na februar 2020. godine prosječna mjesečna bruto plata je nominalno viša za 2,2 posto.

Najniža plata bila je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane – 581 KM, u građevinarstvu je iznosila 668 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 658 KM.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u februaru ove godine iznosila je 1.558 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.471 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.384 KM.

U djelatnosti zdravstvene i socijalne zaštite prosječna neto plata iznosila je 1.261 KM, dok je u sektoru obrazovanja iznosila 996 KM.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia