online slots game malaysia
KulturaSarajevo

Promocija zbirke pjesama ‘Slika u ogledalu’ Damira A. Saračevića sutra u Sarajevu

Izdavačka kuća „Connectum“ Sarajevo upriličit će u četvrtak, 25. maja, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci promociju zbirke pjesama ‘Slika u ogledalu’, bosanskohercegovačkog i austrijskog književnika Damira A. Saračevića.

Na promociji će govoriti književni kritičari i pjesnici Džemaludin Latić i Ervin Jahić, dok su za zabavno-umjetnički dio programa zaduženi Eldin Huseinbegović, Enes Ukić, Latif Moćević i ženski hor „Gazel“.  
 
– Tu knjigu sam pripremao 12 godina, a želja mi je bila da se jezikom ptica odnosno govorom duše oživi tradicija divanske poezije, te prenesu određene transcendentalne (samo)spoznaje tj. opiše pokušaj ljudskog bića da se uspne iz osjetnog u nadosjetno i pronađe skrivenu čežnju i smisao – kaže Saračević, koji je član austrijskog P.E.N. Centra, odnosno Svjetske asocijacije pisaca, te Društva pisaca Gornje Austrije.

„Dobro došli, ma ko da ste i ma gdje da ste“, poručuju organizatori te večeri duhovne poezije i pjesme.

Prezentiranje knjige ‘Slika u ogledalu’ najavljena je za 25. maj u Gazi Husrev-begovoj biblioteci (velika dvorana), s početkom u 18.30 sati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia