online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Promocija poštanske marke: “100 godina Sarajevske filharmonije”

BH Pošta ima izuzetno zadovoljstvo da s dragim prijateljima iz Sarajevske filharmonije podijeli lijepe osjećaje jer je, na sebi svojstven način, izdavanjem poštanske marke „100 godina Sarajevske filharmonije“, dala doprinos u obilježavanju ovog značajnog jubileja.

Dileme oko izdavanje ove prigodne poštanske marke ni za trenutak nije bilo.

U saradnji sa Sarajevskom filharmonijom, prije svega njenim prvim čovjekom, direktorom, Vedranom Tuceom, uvaženim profesorom sa Akademije likovnih umjetnosti, Bojanom Hadžihalilovićem i Agencijom Fabrika, koja je autor idejnog rješenja, BH Pošta je izdala prigodnu poštansku marku sa motivom “100 godina Sarajevske filharmonije“ i ista je odštampana u tiražu od 10.000 primjeraka, sa nominalnom vrijednošću od 1,70 KM. Izdavanjem ove poštanske marke željeli smo dati svoj doprinos i budućim generacijama ostaviti još jedan dokaz o historijskoj važnosti Sarajevske filharmonije i njenom krucijalnom značaju za sarajevsku i bosanskohercegovačku kulturu i umjetnost – istakao je direktor Službe marketinga BH Pošte, Edis Đerzić, na promociji poštanske marke.


Izdavanje poštanske marke sa motivom “100 godina Sarajevske filharmonije” ima i internacionalni značaj, jer svaka ova marka je i filatelistički ambasador Bosne i Hercegovine koji putuje i pažljivo se čuva širom planete.

Činjenicu da će i ova marka proputovati cijeli svijet, garantuje preko 140 godina duga bosanskohercegovačka filatelistička tradicija. Poštanske marke predstavljaju jedan od najprepoznatljivijih vizuelnih simbola i reprezenata nacionalne kulture, tradicije, prirodne i historijske baštine, običaja, važnih jubileja, ličnosti itd. – kazao je direktor Đerzić.


Poštanske marke imaju svoju finansijsku vrijednost i koriste se kao sredstvo plaćanja usluge prijenosa pisama, ali njihovu pravu ljepotu otkrivamo u svijetu filatelije. Bosna i Hercegovina je članica Svjetskog poštanskog saveza i putem ove svjetske krovne organizacije poštanskih operatera, poštanska marka “100 godina Sarajevske filharmonije” bit će poslana u svaku od 192 članice. Poštanske marke imaju i svojevrstan status nacionalnog blaga i svaki primjerak se čuva u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine. Iz BH Pošte su Sarajevskoj filharmoniji još jednom čestitali jubilej i poželjeli im puno uspjeha u daljnjem radu, uz poruku da u BH Pošti imaju prijatelja kao kompaniji koja svake godine kroz različite projekte daje podršku kulturi i značajnim jubilejima, te brojnim umjetničkim i muzičkim
manifestacijama.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia