online slots game malaysia
KulturaVijesti

Promocija knjige “Ljubav na prvi pogled” Admira Džanke

Nakon šest godina kreativnog rada, svjetlo dana ugledala je četvrta zbirka molskih zapisa „Ljubav na prvi pogled“ Admira Džanke u izdanju Izdavačke kuće “Planjax”. Prethodne zbirke „Mreža“, „Kuća sutrašnjice“ i „Vrijeme ludih ljudi“ našle su svoje brojne pobornike i zaljubljenike, a tako će biti i sa zbirkom „Ljubav na prvi pogled“, koja je predstavljena u Ilijašu.

Organizator promocije je Javna ustanova „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“. O knjizi „Ljubav na prvi pogled“ govorili su profesori Amela Jalmanović-Muhić i Mirza Herco, a program su svojim izvedbama obogatili i Amar Ferhatović, Emina Kamenjaš, Sara Šišić i Đani Kovačević.

Recenzent profesor Mirza Herco kaže da je ljubav dominirajuća tema ovog djela. “Kao što i sam naslov kaže „Ljubav na prvi pogled“ je djelo u kojem se piše o ljubavi prema ženi, djeci, porodici, čovjeku. Ali, moram naglasiti da je ta ljubav ovdje vid iscjeljitelja čovječanstva, nešto što bi trebalo liječiti ljude, voditi ka saglasju među ljudima, ta ljubav je čista, iskrena, nepokvarena, prava koja se može prikazati kroz jedno književno djelo”, kazao je Herco.

Molski zapisi autorova su posebnost, književna vrsta koja spaja prozu i poeziju, izaziva lijepe emocije kod ljudi, a emocija koju želi da gradi je ljubav jer na njoj sve počiva.

Zbirka je satkana od četrdeset i devet molskih zapisa, poetiziranih kratkih priča, sitnih ispovijesti, nevelikih no sasvim dovoljnih za veliku sreću, usplahirenost i one leptire u stomaku za kojima svaki čovjek, za života, traga.
Promocije ove zbirke su planirane u narednom periodu i u drugim gradovima i bit će prilika da se ljubitelji lijepe riječi uvjere da „Ljubav na prvi pogled“, uistinu, postaje i ljubav na prvo čitanje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia