online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Proljetna akcija čišćenja javnih površina u KS počinje 17. aprila

Velika proljetna akcija čišćenja javnih površina u Kantonu Sarajevo počinje u subotu 17. aprila, a preduzeće Park bit će jedan od nosilaca planiranih aktivnosti. Akciju organizira Vlada Kantona Sarajevo, a osim preduzeća Park koje će čistiti i uređivati zelene površine i preduzeće Rad sa svojim ekipama uređivati će površine koje su u njihovoj nadležnosti – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza. 

Naglasila je da je preduzeće Park već izradilo Akcioni plan kojim će biti obuhvaćeno čak 70 lokacija na području sedam općina.  

– Cilj je u dva mjeseca, jer akcija će od vikenda trajati sve do 19. juna, očistiti otpad, ukloniti smeće, izvršiti košnju i uklanjanje biootpada, sadnju i uređenje cvjetnih gredica, orezivanje i uređenje rastinja, velikih stabala i drugog zelenila – kazala je Hamza. 

Dodala je da će se u subotu, u jutarnjim satima ekipe Parka okupiti u Starom Gradu, konkretno na površinama u blizini Vijećnice odakle i počinje čišćenje, kao i u parku At Mejdan.  

– U okviru 56 radnih dana osim površina u Starom Gradu, bit će očišćene i brojne površine na području općine Centar, potom se nastavlja na području Novog Sarajeva, zatim Novog Grada, pa Ilidže, Vogošće i onda površina u općini Trnovo, u blizini zgrade Općine, ali svakako i na Babinom dolu i Velikim polju na Bjelašnici i Igmanu. Posljednja sedmica akcije u junu planirana je da još jednom sve općine i lokacije obuhvaćene akcijom budu pregledane i očišćene, a završetak, velikom smotrom svih učesnika, planiran je 19. juni u parku Koševo I i II – istakla je Hamza. 

Uporedo sa svim tim radovima ekipa Parka zadužena za njegu i orezivanje stabala od Starog Grada do Vogošće vršit će shodno rješenjima općinskih komisija svoje radove.

Dio akcije je i Parkova ekipa komunalnih redara koja će vršiti nadzor realizacije svih planiranih radova, ali i stanja komunalne čistoće nakon njihovog čišćenja. 

– U akciji učešće mogu uzeti i građani, nevladine organizacije i ljubitelji uređenog i čistog okoliša, pa i na način da svojim prijavama dostave informacije komunalnim preduzećima o divljim deponijama, kao i o pojedincima koji narušavaju komunalnu čistoću i nepropisno odlažu otpad. Vlada Kantona Sarajevo tako je omogućila i Viber broj za građane koji mogu prijaviti divlje deponije putem poruke i fotografije lokacije, a broj je 062/002-244 – kazala je Hamza. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia