online slots game malaysia
Biznis

Projekti ruralnog turizma iz BiH nagrađeni na svečanosti u Opatiji

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” na sinoćnjoj svečanosti dodijelila je 70 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, a po prvi put u izbor su uključeni i predstavnici iz Bosne i Hercegovine.

Spomenuto priznanje dodjeljuje se u osam kategorija, i to turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a s ciljem promicanja i očuvanja hrvatske kulture, tradicije i običaja u Bosni i Hercegovini, od ove godine prijaviti su se mogli i projekti s područja Bosne i Hercegovine.

Od 160 ukupno prijavljenih projekata 18 je stiglo iz BiH, od čega najviše 14 iz Hercegbosanske županije (HBŽ).

Nagrađena su tri projekta iz HBŽ-a, i to zlatnom medaljom Continental Adventure d.o.o. iz Livna u kategoriji aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, brončanom medaljom nagrađen je projekt „Budi zdrav k’o dren” iz Drvara za zaštićeni mućeni pekmez od drenjina, a posebno priznanje za izvanredne napore za razvoj ruralnog turizma dobila je udruga „Ergela bosansko-hercegovačkog brdskog konja“ iz Kupresa.

Priznanja su dodijeljena i Hotelu „Buna” iz Mostara, Motelu „Kiwi” – Seosko gospodarstvo „Marića gaj” i „Hajdučkim vrletima” Blidinje.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica pohvalila je sve projekte, istaknuvši kako oni potiču razvoj ruralnog turizma i gospodarstva, čuvaju tradiciju te potiču zapošljavanje.

– Oni stvaraju dodanu vrijednost u današnjem turizmu, isticanjem donedavno skrivenih prirodnih ljepota i ostalih povijesno kulturnih te gastro sadržaja. Pritom svakako valja spomenuti i promicanje i poticanje ekološke proizvodnje i izvornosti kao temelja održivog razvoja ruralnih područja – kazala je Katica.

Što se tiče projekata pristiglih iz BiH, dodala je kako je iznimno zadovoljna viđenim.

– Vidljiv je napredak i razvoj. Smatram da su svi kandidati na neki način pobjednici, jer svojim trudom, posvećenošću i marljivim radom doprinose razvoju i pozicioniranju ruralnoga turizma – istaknula je Katica.

Sinoćnjoj svečanosti nazočili su izaslanik Vlade Hercegbosanske županije Ivo Maglica i načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia