online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Proizvodnja nakon stečaja

Preduzeće „Željezara“ Zenica, nad kojim je 2018. godine proglašen stečajni postupak, obnovilo je proizvodnju u svom pogonu Kovana galanterija, čime žele pokazati da stečaj ne mora značiti i kraj preduzeća.

Kako je istakao Avdija Halilović, predsjednik Sindikata tog preduzeća, u momentu proglašenja stečaja i borbe da se prema radnicima izmire obaveze, od stečajnog upravnika Mirze Jarića i Odbora povjerilaca tražili su da se „Željezara“ Zenica ne zatvori i ne „umrtvi“, nego „da se nešto pokrene, da se nešto pokuša“ kako bi sa biroa vratili radnike.

-Oni su se složili s našim prijedlogom. Prošlo je malo više vremena nego što je trebalo. Trebali smo i prije, ali, eto, sada su se stekli uslovi da Kovana galanterija počne sa probnim poslom.

Da vidimo kako ćemo proći na tržištu s našim proizvodima. Uposleno je četiri-pet naših radnika, koji su i ranije radili u Kovanoj galanteriji- napominje Halilović.

Ističe da posla ima i da se nada da će to funkcionisati. Možda, kaže, uspiju oživiti i neke druge segmente preduzeća, prije sveg,a pogon za ishranu, kako bi ponovo sarađivali i hranili radnike komapnije „ArcelorMittal“ Zenica.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia