online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Program edukacije pedagoga, psihologa i socijalnih radnika u školama

Teme koje su realizirane sa stručnim saradnicima su planirane na osnovu rezultata provedenog istraživanja o psihofizičkom zdravlju učenika i prosvjetnih radnika u doba i nakon pandemije izazvane koronavirusom.

Također, stručnim saradnicima osnovnih i srednjih škola predstavljene su preporuke i smjernice za rad s učenicima, a koje su u funkciji zaštite mentalnog zdravlja.

Edukacije su realizirane online, saopćeno je iz Službe za press i protkolo KS

Na edukaciji su pedagozi, psiholozi i socijalni radnici aktivno učestvovali, te dali svoje prijedloge za unapređenje odgojno-obrazovnog rada u vrijeme i nakon pandemije izazvane koronavirusom, s naročitim akcentom na zaštiti mentalnog zdravlja učenika i nastavnika.

– Stručni saradnici su podržali istraživački rad i naučni pristup koji Ministarstvo primjenjuje prilikom donošenja odluka u najboljem interesu djece, razgovarano je o važnosti kapacitiranja stručnih službi škola i osiguranja podrške i pedagozima, psiholozima i socijalnim radnicima zaposlenim u osnovnim i srednjim školama – kazala je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia