online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Privremena obustava saobraćaja od 09,00 do 16,00 zbog protestne šetnje zdravstvenih radnika

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Samostalnom sindikatu radnika u zdravstvu KS za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnica u kojem se budu kretali učesnici protestnog skupa i to – START: Vilsonovo šetalište (Park penzionera) – Topal Osman paše/Ložionička do Zavoda zdravstvenog osiguranja KS (zadržavanje 15 minuta) – Zmaja od Bosne – Hiseta – do zgrade Doma sindikata -Reisa Džemaludina Čauševića do zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Za 30. novembra 2021. godine u vremenu od 09:00 do 16:00 sati, radi održavanja mirnih protesta. Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od: „Potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene sigurnost učesnika protesta, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju”. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno prolaska kolone, MUP će uspostaviti redovni režim saobraćaja. Organizator protesta je dužan: a) Radi obezbijeđenja funkcionalnog i bezbijednog odvijanja saobraćaja, potrebno je da organizator protesta obezbijedi prisustvo nadležne PU-e koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja. b) Osigurati bezbjedan prolaz pješaka i njihovu zaštitu. c) Putem sredstava javnog informisanja izvjestiti građanstvo o obustavi saobraćaja. d) Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizatorje dužan ukloniti eventualne prepreke na saobraćajnicama i iste dovesti u prethodno stanje. e) Na kolovoznim površinama, a na trasi kretanja kolone, zabranjeno je iscrtavanje horizontalnih oznaka; f) Radi organizovanja protesta potrebno je prethodno dobiti saglasnost MUP-a Kantona Sarajevo, u kojoj će biti definisani ostali uslovi za njihovo održavanje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia