online slots game malaysia
Sarajevo

Privremena izmjena saobraćaja zbog javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića

Po zahtjevu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, danas će od 10.00 do 12.00 sati, radi provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu i dionici puta u kojoj se održava javno okupljanje, doći do privremene izmjene režima saobraćaja. 

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja, vršit će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz zabrane saobraćaja za motorna vozila  u ulici Derviša Numića, raskrsnici Put Mladih muslimana i ulice Derviša Numića, ulici Zagrebačka, ulici Terezija, Skenderija, ulici Hamdije Kreševljakovića (dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume “Most na Skenderiji” do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija – Atmejdan).

Također, i u suprotnom smjeru doći će do privremene izmjene režima saobraćaja i to u ulici Hamdije Kreševljakovića Skenderija (dionica od raskrsnice s ulicom Terezija -“Most na Skenderiji” do raskrsnice s ulicom Hamdije Kreševljakovića Drvenija) i u ulici Hamdije Kreševljakovića od raskrsnice s ulicom Čobanija do raskrsnice s ulicom Ćumurija – Atmejdan).

MUP Kantona Sarajevo može u slučaju potrebe potpuno ili dijelom zabraniti odvijanje pješačkog sabraćaja, u skladu s operativnom i sigurnosnom procjenom ovog organa. 

Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune obustavu saobraćaja su: Baščaršija – Skenderija: Obala Isa-bega Ishakovića – Hamdije Kreševljakovića (dionica pored At mejdana) – Obala Kulina bana, te Skenderija – Baščaršija: Terezije – Hamze Hume – Obala Kulina bana nakon prolaska učesnika uz pratnju MUP-a, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia