online slots game malaysia
Sarajevo

Pripadnici boračke populacije/korisnici prava, od ove godine ponovo imaju pravo na klimatsko liječenje, odnosno boravak na moru

Ove godine su se stekli uslovi za nastavak korištenja prava na klimatsko liječenje, s obzirom na to da su mjere zaštite od koronavirusa liberalizovane, te iz Ministarstva za boračka pitanja KS obavještavaju pripadnike boračke populacije da su pokrenute određene prethodne aktivnosti za nastavak korištenja ovog prava.

Tako je već raspisan javni poziv za izbor najpovoljnijeg pravnog lica kod kojeg će se realizovati ovo pravo.

– Svjesni koliko je pomenuto pravo značajno za opće zdravlje naših korisnika, a nakon što protekle dvije godine pravo na klimatsko liječenje nije bilo moguće ostvariti usljed pandemije koronavirusa, Ministarstvo je za implementaciju tog prava u tekućoj godini planiralo budžetska sredstva u iznosu od oko 100.000 KM, što će okvirno moći iskoristiti 240 korisnika ovog prava – obrazložio je ministar za boračka pitanja Omer Osmanović.

Inače, pravo na banjsko i klimatsko liječenje, kao i način i postupak njegovog ostvarivanja regulisani su Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine iz 2021. godine, te Pravilnikom za utvrđivanje prava na banjsko i klimatsko liječenje, odnosno medicinsku rehabilitaciju iz iste godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia