online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Prijedog za zapošljavanje 300 osoba u zdravstvu

Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ danas je uputila resornom Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Prijedlog programa mjera za zapošljavanje medicinskog i nemedicinskog kadra koji se nalazi na evidenciji nezaposlenih, za rad i angažman u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Prijedlogom programa je predviđeno moguće zapošljavanje do 300 nezaposlenih osoba i to 200 osoba sa VSS i VŠS, te 100 nezaposlenih osoba NK, PK, KV ili SSS, medicinskog i nemedicinskog stručnog obrazovanja. Služba bi osigurala sredstva u iznosu od 2.400.000 KM za provedbu tog programa zapošljavanja medicinskog i nemedicinksog stručnog kadra, koji bi sigurno bio od pomoći u radu svim zdravstveni ustanovama u novonastaloj situaciji uzrokovanoj koronavirusom (COVID – 19). 

Služba će zdravstvenim ustanovama koje budu obuhvaćene programom mjesečno refundirati sredstva do šest mjeseci za angažman svake nezaposlene osobe po Programu za zapošljavanje.

Prijedlog programa mjera je rezultat prijedloga Službe za zapošljavanje koji je upućen 16. marta ove godine Kriznom štabu ministarstva zdravstva KS, Vladi KS, Ministarstvu zdravstva KS i Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS s ciljem pomoći u radu zdravstvenim ustanovama u novonastaloj situaciji i proglašenju prirodne i druge nesreće uzrokovane epidemijom koronavirusom (COVID – 19).

 – Prijedlog programa mjera je neophodno donijeti po hitnom postupku, a prvobitno treba biti razmatran u skladu sa propisima od Radne grupe za izradu programa mjera podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u KS za 2020. godinu i usvojen od Vlade KS – saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia