online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Preporuke za odnos prema pacijentu u samoizolaciji

Zbog pojave velikog broja slučajeva iz porodičnih klastera, Zavod za javno zdravstvo KS još jednom je uputio smjernice o mjerama za sprečavanje i kontrolu infekcije.
Ovo se odnosi na osobe za koje se sumnja ili su potvrđeni slučajevi infekcije sa koronavirusom koje imaju blage simptome i ne zahtjevaju hospitalizaciju, već se samoizoliranje provodi kod kuće. Preporučuje se ograničenje broj osoba koje se brinu o sumnjivom ili potvrđenom pacijentu. Bolje je da samo jedna osoba bude kao njegovatelj i treba biti zdrava, bez komorbiditeta kao visoki krvni pritisak, dijabetes, respiratorni ili srčani problemi.
Osobe u domaćinstvu koje pripadaju rizičnim grupama trebaju izbjegavati kontakt s pacijentom i s predmetima s kojima je pacijent došao u kontakt.

Pristup zajedničkim prostorijama trebalo bi ograničiti. Svi zajednički prostori trebaju biti dobro prozračeni.
U kuću ne smiju biti primljeni posjetitelji dok se pacijent u potpunosti ne oporavi. Ako u domaćinstvu ima više pacijenata s sumnjom ili potvrdom COVID-19, svi pacijenti mogu biti izolirani u istu sobu. Izbjegavajte bliski kontakt s pacijentom što je više moguće i držite se udaljenosti od najmanje 1 metar. Njegovatelji trebaju u karantenu 14 dana nakon oporavka pacijenta.


0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia