online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Preporuke stanovništvu KS: Smanjiti boravak i kretanje u gradskoj zoni

Mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo na automatskim stanicama Otoka, Ilidža i Ilijaš zabilježena su prekoračenja izmjerenih vrijednosti za PM10 čestične tvari u zraku iznad 150µg/m³ za prethodni dan.

Ostali praćeni polutanti su, također, bilježili prekoračenja tolerantnih vrijednosti za sumpor dioksid na području Ilijaša, te azot dioksid na području mjerenja mobilne stanice na Ilidži i na lokalitetu Otoka.

Prema sinoptičkoj prognozi, u Sarajevu se u narednom periodu očekuju nestabilne vremenske prilike, uz postojanje slabih uslova za pojavu kratkotrajne inverzije. Atmosferski pritisak će biti u padu. Vjetar će biti južnog smjera sa brzinama od 1 do 12 m/s.

Danas i sutra će nešto manje brzine vjetra uzrokovati periodična povećanja koncentracija zagađujućih materija u pojedinim dijelovima Kantona Sarajevo, dok se u petak očekuje umjeren do jak južni vjetar koji će uzrokovati pad koncentracija zagađujućih materija u zraku.

Isti dan se očekuje i promjena vremenskih uslova, a krajem dana i kiša.

Na osnovu navedenog stanja kvaliteta zraka i iznesene vremenske prognoze, Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor provedbe Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka ističe kako ne postoje uslovi za proglašenje neke od epizoda predviđenih Planom, saopćeno je iz press službe KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia