online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Prekinuta sjednica Skupštine KS, Forto povukao sve tačke dnevnog reda

Zbog tvrdnje opozicije da je sazvana neustavno, prekinuta je sjednica Skupštine KS.

Zastupnici Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte pozvali su se na presudu  Ustavnog suda FBiH koji je u martu donio odluku da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona i djelokruga organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo neustavan.

Na početku sjednice predsjednik Kluba SDA Mahir Dević upozorio je da će ako sjednica bude nastavljena biti prekšen član 71. Poslovnika o radu te da će sve tačke i zakoni koji se usvoje biti ništavni.

– Želim da Vas upozorim, predsjedavajući i kolege u Skupštini KS, da potpuno identični razlozi neustavnosti koji su utvrđeni od Ustavnog suda za sazivanje 43. radne sjednice Skupštine KS, a koji su utvrđeni i prilikom sazivanja 41. i 38. sjednice Skupštine KS su prisutni i danas u nastavku 49. radne sjednice,” poručio je Dević.

Nakon pauze, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić na sjednicu je donio kompletan printani material koji je neophodan za sve tačke dnevnog reda, s obzirom da se presuda Ustavnog suda odnosi na to da zastupnici ranije nisu dobili printani materijal za sjednicu.

Predsjedavajući Okerić poručio je da SDA i DF preko premijera FBiH Fadila Novalića i apelacija Ustavnom sudu FBiH svjesno blokiraju procese u KS.

Nakon ovih dešavanja, premijer KS Edin Forto povukao je sve tačke dnevnog reda uz obrazloženje da to čini iz tehničkih razloga.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia