online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Preduzeće ‘Park’ uređuje sarajevske ulice povodom SFF-a

Festivalske zastavice, već tradicionalno sedam dana prije početka Sarajevo Film Festivala, postavile su ekipe preduzeća “Park” zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova.

Tako ulice Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva od danas imaju festivalsko ruho, crvene zastavice sa znakom SFF-a.

Od jutarnjih sati ekipa “Parka” s mehanizacijom bila je na terenu sa zadatkom postaviti sajle na kojima su nanizane zastavice i to na potezu od hotela “Evropa” pa gotovo sve do Narodnog pozorišta.

Osim ovih radova ekipe “Parka” već su uključene u završne pripreme za početak SFF, jer se rade i dodatni hortikulturni radovi, osim redovnog održavanja, da bi zelene površine i trgovi bile što uređenije i čišće.

U saradnji sa Općinom Centar ekipe “Parka” dodatno su uredile travnjake uz Trg “Susan Sontag” ispred Narodnog pozorišta i Trga “Jurislav Korenić” ispred Pozorišta mladih.

Također, dekorativne žardinjera već su spremne i zasađene ukrasnim cvijećem i sadnicama. Spremna su i dekorativna stabla i samo se čeka dan isporuke i postavljanja kako bi Trg ispred Pozorišta zasjao u punom sjaju.

U preduzeću “Park” već su formirani i dežurni timovi koji će raditi od polovine sedmice sve do završetka SFF-a i biti posvećeni higijeni javnih zelenih površina uz objekte i lokacije na kojima će se održavati festivalski događaji, saopćeno je iz preduzeća “Park”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia