online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predstavnički dom PFBiH razmatra novi zakon o kontroli i upotrebi duhana

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici trebao bi se izjašnjavati o predloženom zakonu o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizvoda za pušenje, kojim se predviđa zabrana pušenja u svim zatvorenim javnim prostorima, javnim skupovima, radnim mjestima i u javnom prevozu, te privatnim automobilima ukoliko se u njima nalaze maloljetne osobe.

Svrha ovog zakona je da se bolje reguliše upotreba duhanskih proizvoda.

Poslanici će razmatrati izmjene Zakona o nasljeđivanju, Zakona o registraciji poslovnih subjekata, Zakona o stvarnim pravima, Porodičnog zakona, Zakona o zemljišnim knjigama, kao i izmjene i dopune Zakona o notarima.

Ova zakonska rješenja Vlada Federacije BiH je uputila u proceduru zbog usaglašavanja s presudama Ustavnog suda FBiH, koji je, između ostalog, utvrdio da pojedine odredbe navedenih zakona, kojima je propisana obavezna notarska obrada za određene pravne poslove, nisu u skladu s Ustavom FBiH.

Izmjenama i dopunama Zakona o notarima trebao bi se uvesti postupak potvrđivanja isprava za koje nije obavezna notarska obrada (takozvani postupak solemnizacije).

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia