online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predstavnički dom parlamenta BiH bira radna tijela ovog Doma

Nakon konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za danas je najavljena redovna sjednica na kojoj bi trebala biti konstituirana radna tijela Doma.

U pitanju su Ustavnopravna komisija, Komisija za finansije i budžet te Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Državni delegati trebali bi razmatrati i odluku o imenovanju sekretara Doma naroda, a potom i odluku o imenovanju sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Na sjednici bi trebali biti imenovani i članovi Komisije za odlučivanje o sukobu interesa te članovi Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma PSBiH za provođenje procedure imenovanja dva zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia