online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Predstavnički dom – Danas izbor članova zajedničkih komisija i parlamentarnih delegacija

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da izabere članove zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz tog doma.

To su Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH, Zajednička komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj, Zajednička komisija za evropske integracije, Zajednička komisija za administrativne poslove te Zajednička komisija za ljudska prava.

Dom naroda državnog parlamenta je na posljednoj sjednici izabrao delegate koji će, zajedno s poslanicima izabranim iz Predstavničkog doma, činiti navedene zajedničke komisije.  

Na današnjoj sjednici trebali bi biti imenovani i članovi delegacija Parlamentarne skupštine BiH iz Predstavničkog doma.

Radi se o delegacijama PSBiH u: Interparlamentarnoj grupi BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU); Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE); Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PSOSCE); Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PSNATO).

Bit će imenovani i članovi delegacija PSBiH u Centralnoevropskoj inicijativi (CEI); Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM) te Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP).

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o imenovanju sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH,  a na tu poziciju predložen je Mirza Imamović, čije imenovanje je ranije podržao Dom naroda.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, čiji je predlagač Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia