online slots game malaysia
Vijesti

Predstavnici Udruženja žrtava nezadovoljni radom pravosuđa protestvovali ispred Suda i Tužilaštva BiH

Ispred  zgrade Suda i Tužilaštva BiH okupili su se predstavnici Udruženja žrtava iz BiH kako bi poslali poruku Tužilaštvu da se krene sa procesuiranjem što većeg broja predmeta.

„Sramotna je činjenica da ni nakon 19 godina nemamo niti jedne optužnice za opsadu: Sarajeva, Goražda, Bihaća – gradova u kojima je ubijeno na stotine nevinih civila, ali i činjenice da su to bile zaštićene zone UN-a – naveo je predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović.

Dodao je i da žele upozoriti na nesprovođenje Strategije za procesuiranje ratnih zločina, posebno Aneksa B u kojem je sadržana i A lista Međunarodnog krivičnog suda za Bivšu Jugoslaviju.

– Isto tako je sramotno da za 19 godina rada Suda i Tužilaštva BiH imamo samo jednu pravosnažnu presudu za genocid u Srebrenici – poručuje Tahirović.

Naša je obaveza prema ljudima koje predstavljamo da izađemo i upozorimo Tužilaštvo da to što rade nije dobro, Želimo pokušati pronaći novo rješenje. Ovo je samo upozorenje, tražit ćemo sastanke, ako ih ne bude, sljedeći protesti će biti masovniji, zaključio je Tahirović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia