online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Predstavnici Delegacije EU u BiH u posjeti Općini Centar, prezentiran projekt ‘E-bebe’

Predstavnici Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Karel Lizerot, Florian Houser, Giulio Crespi, Taru Kernisalo,  Dominika Sikorska i Jelena Maksić boravili su danas u posjeti Općini Centar. Tim povodom načelnik Srđan Mandić i pomoćnica za opću upravu Jasna Beba prezentirali su im projekat „E-bebe“, koji Općina Centar uspješno realizira od novembra 2021. godine.

Projekt „E-bebe“, koji je pokrenut na inicijativu Ureda koordinatora za reformu javne uprave BiH, a realizira se kroz Program jačanja javnih institucija u Bosni i Hercegovini i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju-GIZ, uspješno provodi Općina Centar kao prva jedinica lokalne samouprave u FBiH.

Od početka njegove implementacije na području centralne gradske općine od novembra 2021. godine u matične knjige Općine Centar elektronskim putem upisano je više od 600 beba čije majke imaju prebivalište na području Centra, odnosno određeno je toliko matičnih brojeva za novorođenčad samo jednim dolaskom njihovih roditelja u prostorije Matičnog ureda Općine Centar.

Realizacijom ovog projekta vrijeme čekanja, odnosno određivanja matičnog broja za novorođenčad, sa ranijih 7 do 10 dana skraćeno je na 20 minuta. Jednim dolaskom roditelji nakon dobivanja izvještaja iz bolnice završe proceduru upisa novorođenčadi u matične knjige rođenih.

Predstavnici Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini pohvalili su napore Općine Centar da pojednostavi procedure i olakša put do usluga koje im ova lokalna zajednica pruža – saopćeno je iz Općine Centar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia