online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Predsjedništvo BiH dalo saglasnost na upućivanje pripadnika Oružanih snaga BiH u Tursku

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je zaključak o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica zemljotresa.

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića saopćeno je da je Predsjedništvo BiH usvojilo zaključak kojim se daje saglasnost Ministarstvu odbrane BiH da uputi deklarisani Medicinski tim Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku.

Također, ovim zaključkom je zaduženo Ministarstvo odbrane BiH da po hitnom postupku preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi upućivanja mješovitog kontingenta Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica zemljotresa.

Ministarstvo odbrane BiH zaduženo je i da sagleda mogućnost doniranja opreme, potraživane od Turske kroz zahtjev dostavljen prema NATO EARDCC, te pokrene proceduru njenog eventualnog upućivanja, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia