online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Predsjednik EUROJUST-a Hamran posjetio Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA)

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum sastao se danas sa delegacijom Agencije Evropske unije za saradnju u krivičnom pravosuđu – EUROJUST, na čijem čelu je bio predsjednik Ladislav Hamran.

Teme sastanka, između ostalog, odnosile su se na aktivnosti u okviru IPA III projekta koji će EUROJUST implementirati na zapadnom Balkanu, sa ciljem unapređenja prekogranične saradnje u regionu u slučajevima teških oblika prekograničnog i organizovanog kriminala, okupljanjem policijskih tijela, tužilaštava i drugih relevantnih institucija, partnera sa zapadnog Balkana, uključujući BiH, pružanjem podrške u koordinaciji paralelnih istraga i krivičnog gonjenja, kao i uspostavljanja zajedničkih istražnih timova.

Direktor SIPA-e zahvalio je predsjedniku Hamranu i njegovim saradnicima na posjeti, kao i pomoći koju ova institucija pruža u borbi protiv svih oblika prekograničnog i organizovanog kriminala, saopćeno je iz SIPA-e.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost i opredjeljenje za saradnju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia