online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Poziv građanima da prijave štetu

S obzirom na obilne kišne padavine u protekloj sedmici došlo je izlijevanja rijeke Bosne iz svog korita, a time i plavljenja određenog broja objekata na području naselja Svrake i Semizovac.

Nakon procjene cjelokupne situacije sa svim raspoloživim informacijama, donesena je preporuka općinskom načelniku da donese Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće izazvane poplavama. Stanje sa vodotocima se u protekla dva dana počelo stabilizovati, tako da sada možemo konstatovati da je zadovoljavajuće i da više nema opasnosti od pojave izlijevanja vode iz korita – saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Vogošća Edina Smajića. 

Zbog svih nastalih okolnosti angažovana je Komisija za procjenu šteta da započne s radom na evidentiranju i procjeni nastalih šteta.

Iz Općine Vogošća pozivaju sugrađane koji su pretrpjeli štetu od poplava uz rijeku Bosnu, da istu prijave u narednim danima. Svi zainteresirani mogu preuzeti obrazce za prijavu štete i predati na protokol Općine Vogošća.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia