online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Pozder i Uk razgovarali o poboljšanju kvalitete zraka u KS podrškom za električne taksije

 Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk razgovarali su danas u Sarajevu o zajedničkoj saradnji Federacije BiH i Kantona Sarajevo u oblasti okoliša.

Premijer Uk prezentirao je ideje i mogućnosti u vezi sa programskim pristupom u rješavanju izazova u oblasti okoliša u Kantonu Sarajevo. Istaknuto je da bi formiranje Fonda za zelenu transformaciju KS pomoglo u boljoj koordinaciji i efikasnijoj implementaciji projekata na području ovog kantona.

Ministrica Pozder je pružila punu podršku toj ideji, jer je zelena transformacija nužna, kako u KS, tako i na prostoru entiteta i države.

Na sastanku je razgovarano i o pripremi projekta za subvencije za kupovinu električnih vozila za taksiste u KS za koje će se tražiti i podrška Vlade Federacije BiH.

Uk je govorio i o izazovima u zbrinjavanju komunalnog mulja na prečistaču Butila, a Pozder je istakla da resorno Federalno ministarstvo radi na unapređenju regulatornog okvira, između ostalog i kroz pripremu uredbe koja bi trebala da dodatno uredi tu oblast.

Također, Pozder i Uk su razgovarali i o pripremnim aktivnostima vezanim za projekt “Unapređenje kvalitete zraka u BiH”, finansiran sredstvima Svjetske banke, uz implementaciju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a Kanton Sarajevo će biti jedan od krajnjih korisnika.

Poručili su da je njihov fokus da poboljšaju infrastrukturu, javni prevoz, da kroz ekološki osviještene projekte unaprijede kvalitetu zraka, posebno u Sarajevu i drugim industrijskim centrima.

To je dugoročan proces i svaki pomak je važan za naše građane, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia