online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Potpredsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu dr. Zijad Nišić novi je gradonačelnik Brčko Distrikta

Poslanici Skupštine distrikta Brčko danas su većinom glasova na vanrednoj sjednici za novog gradonačelnika Brčko distrikta izabrali Zijada Nišića iz Stranke za BiH.

Za njegovo imenovanje glasala su 23 poslanika Skupštine, šest je bilo suzdržanih, dok glasova protiv nije bilo.

Nišić je nakon glasanja položio svečanu zakletvu pred poslanicima Skupštine distrikta.

Na početku vanredne sjednice poslanici Skupštine su razriješili dužnosti dosadašnjeg gradonačelnika Eseda Kadrića iz SDA te je time ta stranka od danas u opoziciji u Skupštini distrikta.

Vanredna sjednica Skupštine zakazana je na zahtjev sedam poslanika iz SBiH, SBB-a, SDP-a, NiP-a i nezavisni poslanik iz romske nacionalne manjine.

Biografija novog gradonačelnika Brčkog

Primarijus dr. Zijad Nišić rođen je 23. maja 1961. godine u Brčkom. Specijalista je interne medicine – kardiolog. Oženjen je i otac dvoje djece. Od 2009. godine radi u privatnoj praksi (Poliklinika dr. Nišić). Bio je pripadnik Armije RBiH 1992. – 1995., načelnik sanitetske službe 108./215. viteške motorizovane brigade Brčko. Od 1998. godine je specijalista interne medicine, a 2004. godine dobio je zvanje kardiologa i od tada postaje član Predsjedništva udruženja kardiologa BiH. Godine 2006. dobio je zvanje primarijusa koje dodjeljuje ministarstvo zdravlja Federacije BiH.Na lokalnim izborima je, kao kandidat Stranke za BiH u četiri navrata 2004., 2008.,2012. i 2016. osvojio mandat zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Predsjednik je Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko i član predsjedništva Stranke za BiH od 2011. godine a od 2018 je podpredsjednik SBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia