online slots game malaysia
BiznisSarajevo

Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova početnika u biznisu

Općina Novi Grad Sarajevo provodi  podsticajnu mjeru “Sufinansiranje troškova početnika u biznisu” s ciljem povećanja broja samostalnih poduzetnika i održivog samozapošljavanja kroz pokretanje vlastitih biznisa.

U zgradi Općine Novi Grad Sarajevo danas su potpisana 22 ugovora o sufinansiranju troškova novoregistriranih obrtnika.

Ova vrsta podsticaja namijenjena je pružanju potrebne podrške novim obrtima, trgovinskim i/ili ugostiteljskim radnjama, odnosno svim djelatnostima koje se registruju na nivou općinskih službi u Kantonu Sarajevo u tekućoj godini, a odnosi se na osobe sa mjestom prebivališta na području općine Novi Grad Sarajevo.

Elma Džinić, po struci je psiho-terapeutski tehničar, ali je14 godina radila kao veterinarski tehničar. Kada je njen tata odlučio da ide u penziju Elma je odlučila preuzeti licencu i postati taksistkinja.

„Trebalo je mnogo hrabrosti, prvo zato što sam žensko, drugo zato što je to nepoznanica, neobično je da žensko vozi taksi, ja sam se odlučila, zadovoljna sam, nemam pritužbe nikakve i nisam se pokajala ni jednog jedinog trenutka. Išla sam da radim u Njemačku, jer su me dvije kolegice sa kojima sam radila pozvale da radim, međutim nisam se oduševila i nisam željela da budem vječiti stranac u toj državi, željela sam da ostanem u svojoj zemlji“, naglasila je Elma.

Od uvođenja podsticajne mjere „Sufinansiranje troškova početnika u biznisu“, u podršku poduzetništvu, iz budžeta Općine  investirano je oko 3.000.000,00 KM čime je podržano više od 500 samostalnih privrednika. Ova kontinuirana podrška pokazala se kao vrlo efikasna za aktiviranjem građana za samaostalno privređivanje i direktno učešće u lokalnom ekonomskom razvoju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia