online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisani ugovori sa poslodavcima: 300.000 KM za Program zapošljavanja

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je danas ugovore sa poslodavcima o sufinansiranju provođenja Programa obuke, dokvalifikacije, prekvalifikacije ili zapošljavanja već kvalifikovanih kadrova koji su na evidenciji nezaposlenih, a djeca su šehida, demobilisani borci ili članovi njihovih porodica.

Ukupno 50 osoba koje pripadaju navedenim kategorijama će biti obuhvaćeno ovim programom.

Angažovat će ih 31 poslodavac iz realnog sektora, koji je odabran nakon provedene procedure javnog poziva Ministarstva za boračka pitanja, a na osnovu potpisanog ugovora za provođenje ovog programa sa ministrom Osmanovićem.

Za realizaciju Programa, iz Budžeta KS izdvojeno je 300.000 KM.

– Na osnovu ovih ugovora, Ministarstvo je obavezno isplatiti poslodavcima po 6.000 KM za svaku zaposlenu osobu, a u svrhu finansiranja/sufinansiranja isplate dijela plaća i uplate zakonom propisanih poreza i doprinosa. Poslodavac je dužan u narednih 30 dana dostaviti podatke Ministarstvu da je prijavio radnika. Obaveza mu je da zaposli pripadnika braniteljske populacije na period od najmanje šest mjeseci, uz mogućnost trajnog zapošljavanja – izjavio je ministar Osmanović, naglašavajući da se najveći dio ovih ugovora, zapravo, odnosi na zapošljavanje, a ostatak na ostale vidove dokvalifikacije i obuke navedenih kategorija boračke populacije.

Istakao je, također, i da su mnogi poslodavci-korisnici dodijeljenih sredstava, djeca pripadnika boračke populacije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia