online slots game malaysia
Sarajevo

Potpisani notarski ugovori za stanove braniteljske populacije u Kantonu Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo je na drugoj radnoj sjednici Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo dala saglasnost za potpisivanje ugovora za kupovinu 11 stanova za pripadnike braniteljske populacije koji su pravo na dodjelu stana u vlasništvo ostvarili u skladu s važećim zakonskim propisima.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je notarski ugovor za kupovinu ovih stanove.

– Vrijednost koja je izdvojena za realizaciju ovog projekta je 1.180.184,00 KM, od čega je obaveza Ministarstva 1.164.884,00 KM, dok će krajnji korisnici snositi troškove od ukupno 15.300,00 KM. Kupovinom ovih 11 stambenih jedinica trajno će se riješiti zbrinjavanje svih članova porodica šehida i poginulih boraca/branitelja, koji su podnijeli zahtjev u Ministarstvu za boračka pitanja, a koji su ostvarili pravo na dodjelu stana u vlasništvo – kazao je ministar Osmanović.

Takođe, ovo ministarstvo je dobilo saglasnost Skupštine da može u ime Kantona Sarajevo pristupiti potpisivanju Ugovora za dodjelu stana u vlasništvo za 30 korisnika stanova, koji su prethodno stanove dobili na korištenje. Ministar za boračka pitanja Omer Osmanović je, nakon potpisivanja ovog notarskog ugovora istaknuo kako će 30 porodica dobiti stanove u trajno vlasništvo, ali i da se za 20 korisnika čeka rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

– Obzirom da se radi o pripadnicima braniteljske populacije, koji su pravo na dodjelu stana na korištenje dobili pod istim zakonskim uslovima kao i korisnici stanova u vlasništvu, ovim će pomenuti stanovi preći u trajno vlasništvo za 30 porodica. Treba napomenuti da se čeka rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za dodatnih 20 korisnika stanova na korištenje, nakon čega će se pristupiti zaključivanju notarskog ugovora i za preostale stanove. Na ovaj način rješavamo kapitalno-strateški projekat Ministarstva, jedan od krucijalnih u 2022. godini – pojasnio je ministar Osmanović.

Potpisivanjem notarskih ugovora koji su zaključeni zaokružen je proces dodjele stanova za pripadnike braniteljske populacije, koji na rješavanje stambenog pitanja čekaju već duži niz godina – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia