online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan ugovor za vraćanje dijela deponije Smiljevići u prvobitno stanje

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, potpisan je ugovor kojim je riješen višegodišnji problem radova na sanaciji i vraćanju u prvobitno stanje lokacije deponije Smiljevići u Sarajevu. 

Ugovor su potpisali su v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić, resorni ministar Enver Hadžiahmetović i predstavnik preduzeća Grakop d.o.o. Kiseljak, koje je izabrano za izvršenje radova.

Na ovoj lokaciji prije nekoliko godina, vršen je proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima osoba nestalih u proteklom ratu, te je nakon provedenog procesa strukturu deponije bilo potrebno vratiti u prvobitno stanje, kako bi se osiguralo nesmetano funkcionisanje te gradske deponije.

Radovi će koštati 310.000 KM, od čega je dio sredstava osigurala Vlada Kantona Sarajevo, a dio je osiguran iz sredstava Tužilaštva BiH.

Nakon sporazuma sa Vladom Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, provedene su aktivnosti za javnu nabavku, radi izbora izvođača radova na vraćanju strukture deponije u prvobitno stanje.

Na ovaj način bit će uspješno riješen višegodišnji problem završetka radova na sanaciji lokacije i vraćanja u prvobitno stanje, radi nesmetanog funkcionisanja glavne gradske deponije u Sarajevu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia