online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan ugovor za rekonstrukciju krova sportske sale u Petoj gimnaziji i Gimnaziji Dobrinja

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor firme „Bersia“ d.o.o. Sarajevo Anes Bečarević, potpisali su danas ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji krova sportske sale u Petoj gimnaziji i Gimnaziji Dobrinja, čime su se stekli uslovi za uvođenje izvođača radova u posao.

Vrijednost radova je oko 140.000 KM (139,508,46 KM), a finansiraju ih Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Jedna od najvećih investicija koja je završena prije 15-tak godina u Novom Gradu je izgradnja Dobrinjske gimnazije, gdje se danas nalaze i Dobrinjska i Peta gimnazija, koje pohađa oko 735 učenika. Od same izgradnje objekta postojao je problem krova sportske sale koji prokišnjava i pravi mnogo problema, a prokišnjavanje je oštetilo i parket u dvorani.

– Pripremljena je projektna dokumentacija za samu rekonstrukciju, a izvođač radova će u periodu do zime izvršiti rekonstrukciju krova dvorane, koji pravi problem. Malo je neobično da se radi o novom objektu, a da već od same izgradnje krov nije bio adekvatan. Vjerujem da će nakon rekonstrukcije taj problem sa prokišnjavanjem biti riješen, zbog djece koja su na sportskom smjeru važno je da imaju najbolje moguće uslove – kazao je načelnik Efendić.

Zahvalio je resornom Ministarstvu na finansijskoj podršci, istakavši da želi da obje škole imaju što bolje uslove za rad nakon što se završi rekonstrukcija krova fiskulturne sale.

Bečarević je kazao da su se potpisivanjem ugovora stekli uslovi da se krene sa uvođenjem izvođača u posao.

– Krov je koncipiran kao kosi krov sa limom i detaljima svjetlosnih traka. Te svjetlosne trake koriste se za uvođenje svjetlosti u objekat sale i one nisu dobro postavljene od samog starta, tako da ćemo u okviru radova vršiti postavljanje novih traka da se ispravi greška koja je u startu napravljena. Nastojaćemo da čim prije izvedemo radove i da objekat dobije svoju namjenu za koju je i napravljen – naglasio je Bečarević.

Potpisivanje ugovora, koje je upriličeno u Petoj gimnaziji, pristustvovala je i direktorica škole Deniza Tokalija i direktorica Gimazije Dobrinja Sanela Slatina, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia