online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan Ugovor za Projekt gradskih saobraćajnica Sarajevo vrijednosti 30 miliona eura

Ugovor o podršci zajmu za Projekt gradskih saobraćajnica Sarajevo u iznosu  30 miliona eura potpisao je danas premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić sa šeficom Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Manuelom Naessl.

Kako je potcrtano, svrha projekta jeste poboljšanje ključne cestovne mreže u Kantonu Sarajevo, kroz finansiranje izgradnje i nadogradnje putne infrastrukture na dionicama Prve transverzale, odnosno dvocjevnog tunela Kobilja glava, te Devete transverzale, kako bi se grad povezao s svim dijelovima Kantona i regionalnom cestovnom mrežom.

Premijer Nenadić je poručio kako je Vlada Kantona Sarajevo pokrenula niz vrlo značajnih projekata, što je od početka bio njen ključni interes.

– Kada je riječ o Prvoj transverzali mi smo u potpunosti promijenili pristup implementaciji ovog projekta. Do sada je to sve bilo usporeno, a mi sad na dnevnoj bazi pratimo njegovu realizaciju. Naravno, problemi postoje, ali ih uspješno rješavamo, što je rezultiralo vidljivim promjenama na terenu – istakao je Nenadić.

Šefica Ureda Naessl je istakla da je za njih, pored samog čina potpisivanja ugovora, vrlo bitna i njegova implementacija, posebno poštovanje pravnih okvira, jer će na taj način osigurati aktiviranje drugih projekata iz oblasti saobraćaja, saopćeno je iz Pres službe KS

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia