online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan ugovor za obnovu laboratorije Farmaceutskog fakulteta

U prostorijama Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu upriličeno je potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za poboljšanje uslovnosti objekata obrazovnih institucija. Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Srđan Mandić i dekan prof. dr. Fahir Bečić, iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar biće izdvojen iznos od  21.060 KM za realizaciju projekta „Modernizacija naučno-nastavnog procesa na fakultetu – osposobljavanje laboratorija za farmaceutska istraživanja”.

– Kada odvojimo finansijska sredstva iz općinskog budžeta za obrazovanje i zdravlje naših sugrađana, znam da su ona iskorištena na najbolji mogući način, pogotovo što danas potpisujemo ugovor sa ustanovom koja objedinjuje oba ova segmenta. Općina Centar se trudi koliko je u našim mogućnostima da pomogne sve segmente obrazovanja, jer to predstavlja ulaganje u našu budućnost, kazao je načelnik Mandić nakon potpisivanja ugovora.

Kako je objasnio dekan Bečić, u toku je izrada projekta i uskoro treba biti pokrenuta procedura javne nabavke, nakon čega slijede građevinski radovi i opremanje laboratorije. 

– Želim se zahvaliti načelniku Mandiću i Općini Centar što su prepoznali u studentima i nastavnom osoblju Farmaceutskog fakulteta potencijal i društveno-korisne osobe koje će kroz svoj naučno-istraživači rad pozitivno iskoristiti ovu donaciju koja će značajno modernizovati nastavne procese na našem fakultetu. Zahvaljujući ovoj podršci povećat ćemo svoje infrastrukturne kapacitete, a samim tim i kvalitet naučno-istraživačkih radova će biti značajno bolji, izjavio je dekan Bečić. Današnjem potpisivanju ugovora također su bile prisutne i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar Lejla Dizdarević,i Belma Kapo, nekadašnja vijećnica Općinskog vijeća Centar, a sadašnja zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Općine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia