online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Potpisan Sporazum o rekonstrukciji objekta izgorjelog u požaru u naselju Buča Potok

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović s predstavnikom Općine Novi Grad Sarajevo potpisala je Sporazum o rekonstrukciji objekta izgorjelog u požaru u ulici Nusreta Prohića broj 45 u naselju Buča Potok. Ova nesreća se desila u avgustu 2021. gdoine.

Ministarstvo će osigurati 500.000 KM za potpunu rekonstrukciju 12 stambenih jedinica za unesrećene porodice, dok će Općina samostalno ili u saradnji sa Gradskom upravom osigurati preostali dio sredstava.

– Sporazumom Ministarstvo kao sufinansijer osigurava značajna finansijska sredstva kako bi se porodice u što kraćem vremenskom roku mogle vratiti u svoje domove – istakla je ministrica Prvulović.

Općina Novi Grad Sarajevo je također sufinansijer i implementator aktivnosti za rekonstrukciju stambenih jedinica koje su uništene u požaru.

Ukupna procijenjena vrijednost cjelokupne rekonstrukcije iznosi milion KM te su ovim sporazumom predviđene sve obaveze Općine i Ministarstva, kako bi se što prije izvršila sanacija stambenih jedinica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia