online slots game malaysia
Biznis

Potpisan protokol o saradnji između turističkih zajednica Crne Gore i Kantona Sarajevo

Razvijanje i unapređenje zajedničkog turističkog proizvoda i zajedničkih nastupa turističkih organizacija Crne Gore i Kantona Sarajevo biće prioritet u radu ove dvije organizacije, što je danas saopšteno u Podgorici, prilikom potpisivanja protokola o saradnji između Turističke organizacije Crne Gore i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

To je, prije svega, na razvijanju i unapređenju zajedničkog turističkog proizvoda i zajedničkim nastupima na udaljenim tržištima. Postoje određena tržišta na kojima naše kolege iz Sarajeva imaju ogromno iskustvo i mi ćemo kod njih sigurno pronaći neke korisne informacije. Takođe, postoje tržišta na kojima mi imamo zavidno iskustvo i vjerujem da će im to iskustvo biti od koristi“, kazala je Ana Tripković Marković, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Da je cilj objediniti turističku ponudu kao cjelinu, saglasan je i Kenan Magoda, čelnik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Da na međunarodnom planu, na najjačim sajmovima prezentiramo sve ove ljepote u našem radijusu od 200-300 kilometara. Svakom turisti koji dolazi iz Evrope i svijeta, to su kilometraže koje on ne prepoznaje kao neku prepreku, već želi da uživa i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini. Nama je važno da naše pakete kvalitetno pripremimo. Ovo što mi imamo, siguran sam da slabo ko ima u Evropi. Moramo raditi na kvalitetnoj promociji i najvažnije je da imamo kvalitetnu saradnju. Nama ovo mnogo znači, i ono što je mnogo važno jeste da je Crna Gora uvijek unutar top deset destinacija na listi BiH“, kazao je Magoda.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia