online slots game malaysia
Sarajevo

Potpisan okvirni sporazum za nabavku i isporuku građevinskog materijala za pripadnike braniteljske populacije KS

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je sa generalnim direktorom firme Senigor d.o.o. Sadatom Begićem potpisao Okvirni sporazum o nabavci, transportu i isporuci građevinskog materijala za pripadnike braniteljske populacije Kantona Sarajevo za tekuću godinu.

Realizacijom ovog Sporazuma bit će dodijeljena pomoć za 40 pripadnika braniteljske populacije koji su imali status raseljenih lica, ali su izmjenama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH ispunili uslove za ovaj vid stambenih davanja. Navedeni korisnici su sa zahtjevom aplicirali u 2022. godini.

Nakon provedenih zakonskih procedura firma Senigor d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuđač. Ministar Osmanović iskazao je zadovoljstvo jer će pripadnici braniteljske populacije i ove godine biti na ovaj način potpomognuti u rješavanju stambenog pitanja.

”U Budžetu Kantona Sarajevo za ovu godinu, na poziciji Ministarstva za boračka pitanja za realizaciju ovog sporazuma su obezbijeđena sredstva u iznosu od 331.110,00 KM. Riječ je o pomoći za pripadnike braniteljske populacije, koji su izmjenama Zakona stekli propisane uslove u skladu sa Javnim pozivom. Raduje me da su i ova lica ostvarila ova prava, obzirom da do sada nisu bili korisnici sredstava Ministarstva”, kazao je ministar Osmanović.

Okvirni sporazum realizirat će se na način da će se za svaku isporuku potpisivati posebni ugovori u okviru spomenutog dokumenta. Krajnji rok za izvršenje okvirnog sporazuma je 31. decembar tekuće godine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia