online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Postignut dogovor zaposlenika i Nadzornog odbora TVSA o isplati novčane pomoći odobrene od Vlade KS

Radnici TVSA okupili su se uoči sjednice Nadzornog odbora ovog preduzeća. Tražili su odgovor na pitanje zašto još nije usvojen Plan poslovanja ovog preduzeća. Na pitanje da li će i radnici TVSA dobiti mjesečnu pomoć i zašto je ona umjesto predviđenih 140 maraka mjesečno smanjena na 100, član Nadzornog odbora Enver Kazaz rekao je da je na dnevnom redu Plan poslovanja, da će se raditi u korist radnika. Podsjećamo, više od 15 godina plate u ovom preduzeću nisu povećane. I novčana pomoć u godini najveće inflacije i porasta troškova, u decembru prošle godine je doznačena na račun Televizije, s tim da uposlenici nisu dobili ni marku, zbog neusvajanja Plana poslovanja.

Podsjećamo, Plan poslovanja za 2023. Televizije Sarajevo ranije je usvojen od strane istog Nadzornog odbora, po kojem je uposlenicima trebala biti isplaćena mjesečna novčana pomoć u visini od 140 maraka. Međutim, naknadno je zatražena dorada tog plana koja podrazumjeva da se navedeni iznos spusti na 100 maraka, zbog čega su radnici izrazili svoje nezadovoljstvo. Iz Nadzornog odbora tvrde da postoje razlozi zašto je to zatraženo, pozivajući se na odluku Vlade KS koja se odnosi na državne službenike i isplatu linearne pomoći u iznosu od 100 maraka tokom 2023. godine. Kao jedan od razlog neusvajanja Plana poslovanja, Kazaz je ponudio kritike na program ove medijske kuće, koji je prema njemu loš u posljednje dvije godine. S druge strane, zaposlenici smatraju da paušalno ocjenjivanje programa iz pozicije člana Nadzornog odbora, nije posao niti zadatak Nadzornog odbora, i da se radi o pokušaju skretanja pažnje s glavnog problema. Poručuju da neće odustati od svog novca.

Nakon sjednice Nadzornog odbora TVSA, dogovoreno je da Uprava TVSA pronađe način da radnicima isplati pomoć, koja je uplaćena još u decembru prošle godine. Te da će Nadzorni odbor TVSA zajedno sa Upravom TVSA i Vijećem uposlenika raditi na rješenju koje je u korist zapsolenika, kao i dodatnom poboljšanju materijalnog statusa zaposlenika.

TVSA/MZ

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia