online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Poslovodni odbor RTV FBIH pozvao upravu BHRT na potpisivanje ugovora, čime bi se osigurala isplata plaća

Poslovodni odbor Radio-televizije Federacije BiH u saopćenju za javnost, poziva Upravu BHRT-a na konačno potpisivanje jedinog na Zakonu jasno utemeljenog Ugovora o raspodjeli RTV takse, a kakav je za sve uspješno egzistirao zadnjih šest godina, navode.

U saopćenju ističu kako su posljednji nemili događaji sa gašenjem signala RTV Federacije BiH pokazali, koliko se štete može nanijeti jednostranim protupravnim radnjama.

Potpisom na Zakonu utemeljnih ugovora o raspodjeli RTV takse osiguralo bi se nesmetano produciranje i emitiranje programskih sadržaja obje kuće. Ujedno, osigurala bi se redovna isplata plaća radnicima i BHRT-a i RTV Federacije BiH, a  što je bio slučaj svih prethodnih godina. 

RTV Federacije BiH, odmah po potpisu Ugovora o raspodjeli RTV takse, pristupila bi redovitom plaćanju tehničkih usluga što je činila svih prethodnih 20 godina i na račun BHRT-a, po ovom osnovu, u spomenutom je razdoblju prebacila  više od 100 miliona maraka. Uz redovne uplate tekućih usluga parcijalno bi, do kraja godine, od strane FTV bila izmirena i dugovanja za tehničke usluge koja su nastala u periodu od 01.01.2024. kada je Ugovor o RTV taksi BHRT jednostrano prekinuo.

Pozivamo vas i krajnje je vrijeme da napokon gašenje zamijenimo zajedničkom izgradnjom obje naše Kuće, poručuju iz Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia