online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Porodice sedam žrtava genocida u Srebrenici dale saglasnost za njihov ukop

 Do sada su porodice sedam žrtava genocida počinjenog u Srebrenici dale saglasnost za njihov ukop na kolektivnoj dženazi u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari 11. jula ove godine.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić je kazala Feni da se u Podrinje identifikacionom projektu nalaze posmrtni ostaci još 30 žrtava genocida koje su identificirane i putem DNK metode i od strane njihovih porodica, ali saglasnost za ukop ovih žrtava porodice još uvijek nisu dale.

Pojasnila je da se u ovim slučajevima radi o malom broju skeletnih ostataka koji su do sada pronađeni, pa porodice odlučuju ipak da sačekaju još neko vrijeme u nadi da će se u narednom periodu pronaći ostali dijelovi skeleta njihovih najmilijih.

Istovremeno, navela je ona, tu su i posmrtni ostaci još 92 žrtve iz čijih posmrtnih ostataka je izolovan  DNK, ali podudaranja s uzorcima krvi članova porodica žrtava i dalje nema, te ih do sada nije bilo moguće identificirati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia