online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Polis: Magazinović tvrdi da se radi o jednoj vrsti državnog udara (VIDEO)

O blokadi državnih institucija za emisiju Polis večeras su govorili Saša Magazinović, zastupnik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Adil Osmanović predsjedavajući Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, i Nikola Lovrinović zastupnik HDZ u ZD PSBiH.

Bez zastoja, tvrde da se radi o jednoj vrsti državnog udara.

Magazinović je naglasio da se ne radi o blokadi institucija, nego da ova dešavanja imaju sva obilježja državnog udara.

„Jedne prilike jedan čovjek mi je u inostranstvu rekao kada bi neko ovdje neko htio da napravi državni udar bilo bi mu veoma teško shvatiti ko, gdje i šta, jer ima previše institucija na različitim nivoima. Ali, ako govorimo na državnom nivou to je onda to“, istakao Magazinović.

Lovrenović je rekao kako ne bi na taj način posmatrao situaciju.

„Politički je stav da se ne radi u Parlamentoj skupštini BiH. Čak i da nema odluke Skupštine RS, ja ga tretiram kao pravo zastupnika da upražnjava svoj madnat, svoje poslanje“, kazao je Lovrenović.

„Mi imamo sada djelimično blokirano Predsjedništvo BiH, Pralamentarnu škupštinu BiH. Zastupnički dom kao građanski dom može raditi. Pitanje je Doma naroda, imamo u potpunosti blokirano Vijeće ministara BiH na čijem čelu je predsjedavajući Zoran Tegeltija“, kazao je Osmanović.

On tvrdi kako kadrovi SNSD-a žele blokirati BiH, te da prema definiciji značenja državnog udara na sceni je takav postupak.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia