online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Pokrenuto formiranje Udruženja upravnika Kantona Sarajevo

Predstavnici svih privrednih društava koja obavljaju djelatnost upravljanja i održavanja zajedničkih dijelova zgrada – upravnika, na području Kantona Sarajevo, pokrenuli su proceduru uspostavljanja kantonalnog udruženja upravnika.

Kako bi naglasili zajedničke interese i rad u korist krajnjih korisnika, etažnih vlasnika, udruženje je opredjeljeno i posvećeno iznalaženju i ukazivanju na bolja rješenja za aktuelne probleme.

Od 2016.godine, ta privredna društva djelovala su unutar federalnog udruženja upravnika.

Članovi udruženja u Kantonu Sarajevo – upravnici trenutno zapošljavaju više od 400 radnika raznih profila, sa adekvatnim materijalnim resursima koji pružaju usluge na upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova 4.211 zgrada, sa oko 115.000 stambenih jedinica. U poslove održavanja zajedničkih dijelova zgrada uključen je i znatan broj kooperanata.

Cilj kantonalnog udruženja je lakše organizovanje i brže djelovanje upravnika u smislu zajedničkog rješavanja problema uzrokovanih neusklađenošću propisa svih nivoa vlasti i nastupa prema kantonalnim i drugim nivoima vlasti, a u pravcu unaprijeđenja opšteg stanja u oblasti upravljanja i održavanja zajedničkih  dijelova zgrada u Kantonu Sarajevo, što u konačnici treba da osigura bolji standard stanovanja i samog stanja stambenog fonda u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz tog udruženja.

Činjenica da je prosječna starost zgrada u Kantonu Sarajevo iznad 50 godina, te da je većina bila oštećena usljed ratnih dejstava, kao i da je trenutni dug po neuplaćenim sredstvima za njihovo održavanje više od 33.000.000 KM, ukazuju na teško stanje i veću potrebu angažovanja svih u lancu održavanja i upravljanja zgradama kolektivnog stanovanja.

U tom pravcu predstavnici upravnika su uspostavili i vrlo dobru saradnju sa nadležnim Ministarstvom.

Predstavnici upravnika su prepoznali i dodatnu odgovornost da još jasnije i transparentnije promovišu i sudjeluju u rješavanju najvažnijih tema u upraviteljstvu, kao što su: održavanje zajedničkih dijelova zgrada, protupožarna zaštita, tehnički pregled liftova, dezinfekcija, utopljavanje zgrada, osiguranje zajedničkih dijelova zgrada i sigurnost finansijskih sredstava.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia