online slots game malaysia
TehnologijaVijesti

Pokrenuta web-stranica Sarajevo grad filma UNESCO-a

Pokrenuta je nova web-stranica www.sarajevocityoffilm.ba na kojoj je Sarajevo predstavljeno kao grad filma UNESCO-a u okviru Mreže kreativnih gradova UNESCO-a, čiji je član Sarajevo postalo u oktobru 2019. godine.

Na novoj web-stranici Sarajevo je prikazano kao grad uspješnih filmskih festivala, kino prikazivaštva, bogate filmske baštine i uspješnih filmskih autora. Jedan od glavnih ciljeva nove web-stranice je promocija Sarajeva kao grada filmske i TV proizvodnje, odnosno kao grada koji obiluje atraktivnim lokacijama za snimanje filmova i TV serija, navodi se u saopćenju koje je dostavio Obala Art Centar.

“Nova web-stranica će omogućiti da drugi kreativni gradovi UNESCO-a širom svijeta lakše i brže upoznaju Sarajevo kroz kreativnu oblast filma i kreativne industrije”, rekla je Magdalena Popović, koordinatorica projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a.

Dodala je kako je cilj graditi pozitivnu sliku Sarajeva u svijetu i međunarodna partnerstva, privući filmske profesionalce u grad, te stvoriti prilike i projekte za domaće autore, talente i mlade.

“Želimo da Sarajevo postane prepoznatljivo kao grad kreativnosti i inovativnosti u kojem se stvaraju kvalitetni filmski i kreativni sadržaji za naše građane i posjetioce”, izjavila je Popović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia