online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Pokrenuta edukacija o sigurnosti djece u saobraćaju

Iz nevladine organizacije Centar za razvoj i afirmaciju smatraju da je saobraćajna edukacija bitan segment općeg obrazovanja pojedinca i grupa.

Kažu da nedostatak saobraćajne kulture utiče na ponašanje koje uzrokuje povređivanje ljudi, a u konačnici i pogibije koja se sistemskim pristupom edukaciji mogla izbjeći.

Ističu i da će saobraćajni odgoj najmlađih uveliko trasirati saobraćajnu kulturu, navike i poglede koje će isti imati kao budući vozači, pješaci, biciklisti.

Naime, današnji desetogodišnjaci će se za 10-15 godina naći u svim mogućim ulogama u saobraćaju.

Centar za razvoj i afirmaciju čini tim stručnjaka, koji dijele njihovu misiji, viziju i ciljeve, koji pružaju informacije u vezi podizanja nivoa saobraćajne kulture.

Kako bi pojednostavili komunikaciju sa javnošću, promovisali edukaciju iz sigurnost u saobraćaju kao pozitivnu civilizacijsku tekovinu pokrenuli su FB stranicu Saobraćajna Edukacija i putem navedene stranice oglasili su Likovni konkurs pod nazivom “Sigurnost djece u saobraćaju, pokaži svoju kreativnost”.

Iz Centra pozivaju javnost da zajedno animiramo učenike osnovnih škola da se prijave sa svojim radovima na likovni konkurs. Glavna nagrada za takmičare je bicikl. Najaktivnije škole očekuju nagrade.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia